Transformarea liceului din Scornicesti prin inovații și modernizare

Proiecte recente

Date contact

Detaliile proiectului

Într-un efort de a oferi elevilor și comunității un mediu educațional modern și funcțional, s-a inițiat un proiect ambițios de modernizare a unui liceu într-un orășel urban. Această inițiativă a cuprins implementarea tehnologiilor avansate pentru a aduce facilitățile școlare la standarde contemporane.

Obiectivul proiectului

Modernizarea liceului din Scornicesti

Client

Firma de arhitectura

Locație

Scornicesti, Jud. Olt

Data proiectului

20 Septembrie 2023

Servicii

Adaptați la Cerințele Vremurilor

Liceul, situat în inima orășelului, a fost supus unui proces complex de scanare 3D, acoperind atât interiorul, cât și exteriorul clădirii. Utilizând un scanner mobil, am creat un nor de puncte georeferențiat, asigurând o precizie maximă în sistemul național de coordonate.

Datele de Scanare și Integrare în Context

Zborul cu drona RTK a furnizat un nor de puncte color pentru a evidenția detaliile arhitecturale ale clădirii și ale împrejurimilor sale. Integrarea acestor date în sistemul național de referință s-a realizat cu ajutorul GPS-ului RTK, garantând coerența și exactitatea informațiilor.

Livrabile Pentru Modernizarea Liceului

 1. Model 3D Detaliat

  Am creat un model 3D detaliat al liceului și ale împrejurimilor, oferind o perspectivă tridimensională completă asupra modificărilor propuse.

 2. Planuri și Secțiuni Detaliate

  Datele scanate au stat la baza planurilor și secțiunilor detaliate ale clădirii, susținând astfel procesul de proiectare și modernizare a spațiilor educaționale.

 3. Ortofotoplanuri Ale Fațadelor

  Ortofotoplanurile precise ale fațadelor evidențiază transformările arhitecturale, oferind o viziune clară asupra proiectului de modernizare.

 4. Fișier Mesh pentru Integrarea în Platforme de Proiectare

  Am furnizat un fișier mesh adaptat pentru o integrare facilă în platforme de proiectare precum Archicad sau Revit.

 5. Ridicare Topografică 3D

  Informațiile obținute au fost utilizate pentru a crea o ridicare topografică 3D, incluzând curbele de nivel, oferind astfel o bază solidă pentru planificarea modernizării.

Concluzie

Aceste livrabile nu doar reflectă starea actuală a liceului, ci și evidențiază potențialul acestuia prin modernizare. Prin aplicarea tehnologiilor avansate, ne propunem să contribuim la crearea unui mediu educațional inovator, pregătit să îndeplinească nevoile elevilor și să faciliteze excelența în învățare. Modernizarea liceului reprezintă nu doar o schimbare fizică, ci și un angajament față de evoluția educației în comunitatea noastră urbană.

Achiziția de date

Achizitia datelor s-a facut cu scaner mobil Geoslam Horizon, drona Mavic 3 Enterprise si GPS RTK Geomax Zenith