Fotogrametrie / UAV

Date contact

Tehnologia fotogrametrică UAV

Cu UAV-urile noastre, putem măsura în mod eficient zone mari și / sau greu accesibile, fără contact și cu precizie ridicată în trei dimensiuni. Din fotografii (fotogrametrie) obținute în timpul zborului si/sau date din scanare laser, procesăm un nor de puncte 3D, pe baza căruia obținem seturi de date extrem de precise, cum ar fi ortofotografii georeferențiate, modele digitale de teren. Folosind software-ul GIS, CAD sau BIM, putem crea în mod eficient hărți topografice colorate, planuri de sit.

Achizitia de date geospatiale folosing fotogrametria uav sau scanarea laserului UAV

Fotogrametria este o metodă stabilită pentru obținerea informațiilor tridimensionale pentru măsurare pe baza fotografiilor din aer. Procesăm un nor 3D de puncte texturate (colorate) din imagini pentru măsurare și evaluare. Punctele de eșantionare înregistrate de un LiDAR oferă un rezultat foarte asemănător, deoarece după procesare acestea au ca rezultat și un nor dens de puncte și mai ales incolor, care permite măsurători precise, evaluări, documentare, vederi realiste și panorame.

Livrăm următoarele rezultate pe bază de nori de puncte in formatul de ieșire predeterminat:

  • Nori de puncte ca rezultat al măsurătorilor 3D / documentației 3D
  • Ortofotografii din diferite unghiuri, de ex. de fațade, turnuri sau poduri
  • Ortofotografii georeferențiate ale suprafeței pământului în diferite scări și rezoluții
  • Modele digitale de teren
  • Modelare 3D și desene 2D
  • Determinarea volumului
  • Măsurarea progresului proiectului

Norul de puncte

Norul de puncte permite reprezentarea structurilor de suprafață și a obiectelor complexe cu ajutorul unui număr mare de puncte individuale într-un sistem tridimensional de coordonate, care este de obicei definit de coordonatele x, y, z. Punctele de scanare înregistrate de UAV-urile noastre utilizând fotogrametrie sau un scaner LiDAR au ca rezultat un nor dens de puncte după procesare. Rezultate suplimentare, cum ar fi ortofotografii, hărți 2D, modele de teren 3D în raport cu sondajul, pot fi derivate din norul de puncte.

Ortofotoplan

Imaginile fără distorsiuni ale suprafeței terestre sau ale zonelor precum fațadele sau podurile se numesc ortofoto sau ortomozaic. Orice distorsiuni care au apărut în timpul creării materialului de imagine sunt calculate. Acest lucru permite o reprezentare corectă a suprafeței sau suprafețelor pământului.

Ortofotoplan georeferentiat

Ortofotografiile sunt imagini fără distorsiuni și la scară reală ale suprafeței pământului. Ortofotografiile georeferențiate au o referință spațială printr-un sistem de coordonate. Posibilitățile de utilizare a ortofotogramelor georeferențiate sunt foarte diverse și variază de la topografie, cartografie, utilizare în software GIS (sisteme de informații geografice) până la utilizare în amenajarea peisajului și a urbanismului până la vizualizare. Ortofotogramele sunt create în diferite scări și rezoluții, în funcție de aplicație.

Determinarea volumului / model digital al terenului

Cu dronele noastre, suntem capabili să capturăm suprafețe mari, cum ar fi grămezi, depozite de deșeuri, cariere și zone de construcție în mod eficient, fără contact și cu precizie ridicată în trei dimensiuni, astfel încât să le putem măsura. Din imaginile obținute în timpul zborului (fotogrametrie) sau date de scanare laser, se genereaza un nor de puncte 3D, pe baza căruia efectuăm o determinare exactă a volumului. Putem documenta schimbarea volumului (comparația diferenței), prin intermediul a două zboruri la un interval de timp. Sunt de asemenea posibile comparații țintă / reale bazate pe modele digitale de teren din diferite perioade. În plus, generam si un ortofotoplan, atunci când se determină volumul și se iau măsurători, care este necesar pentru orientare sau pentru a defini materialele și / sau locațiile de depozitare.

Model digital al terenului

Cu dronele noastre, suntem capabili să capturăm suprafețe mari, cum ar fi grămezi, depozite de deșeuri, cariere și zone de construcție în mod eficient, fără contact și cu precizie ridicată în trei dimensiuni, astfel încât să le putem măsura. Din imaginile obținute în timpul zborului (fotogrametrie) sau date de scanare laser, se genereaza un nor de puncte 3D, pe baza căruia efectuăm o determinare exactă a volumului și a masei stării reale. Putem documenta schimbarea masei (comparația diferenței), prin intermediul a două zboruri la un interval de timp. Sunt de asemenea posibile comparații țintă / reale bazate pe modele digitale de teren din diferite perioade. În plus, generam si un ortofotoplan, atunci când se determină volumul și se iau măsurători, care este necesar pentru orientare sau pentru a defini materialele și / sau locațiile de depozitare.

Gsd (distanta de eșantionare a pământului) – rezolutia pixelului la sol

Măsura, cunoscută și sub denumirea de distanța de eșantionare a solului sau rezoluția pixelilor la sol, oferă informații despre modul în care este prezentat un element de imagine (pixel) pe sol (suprafața pământului). Presupunând un GSD de 1 cm, de exemplu, un pixel în imagine, de ex. într-o ortofoto, reprezintă 1 centimetru de suprafață. GSD-urile pot fi utilizate pentru a determina rezoluția, nivelul de detaliu și, astfel, calitatea fotografiei aeriene. Cu cât GSD este mai mic, cu atât este mai detaliată și mai precisă reprezentarea – ceea ce crește cantitatea de date.

Utilizarea datelor uav în sisteme de informatie geografică

Sistemele de informații geografice (GIS) sunt sisteme de informații care sunt utilizate pentru înregistrarea, gestionarea și prelucrarea datelor spațiale. Datele corecte în dimensiunea și rezoluția optimă sunt cruciale pentru utilizarea economică a geodatelor în software GIS sau sisteme GIS. În plus față de hardware și software, aplicațiile GIS necesită în primul rând o mare varietate de date care sunt supuse unor cerințe de înaltă calitate, pe care le generăm și le furnizăm folosind UAV-urile noastre. În cazul seturilor de date GIS, este de o importanță crucială ca toate formatele de date și cerințele de calitate să fie discutate în prealabil pentru a putea lucra cu acestea într-o manieră economică și orientată spre obiective.