Ridicări topografice
Fotogrametrie UAV
Scanare laser 3d
Măsurători terestre
Ridicări topografice
Digitalizare monumente
Relevee
Planuri Fatade
Sectiuni Cladire
0723 433 242
Bld. I.C.Bratianu, Institutul de Proiectari, Etaj 1, biroul 7, Mun. Pitești , Jud. Argeș
RIDICĂRI TOPOGRAFICE (MODELE DIGITALE DE TEREN, MODELE DE ÎNĂLtIME ȘI MODELE DE SUPRAFAtĂ CU DENSITATE RIDICATĂ A PUNCTELOR)
Datele brute obținute din zborurile LiDAR și / sau înregistrările fotogrammetrice sunt procesate folosind un software special pentru a genera un nor de puncte 3D cu o densitate ridicată a punctelor. Rezultatul măsurării oferă baza pentru alte produse. Suntem bucuroși să transferăm nori de puncte ca rezultate ale măsurătorilor pentru prelucrarea ulterioară în formatele obișnuite. Produsele noastre gata de utilizare din topografia 3D sunt modele digitale de teren, precum și modele de înălțime și modele de suprafață.
Produse gata de utilizare
Principalele noastre produse din măsurători sunt modele digitale de înălțime (DHM), modele digitale de teren (DGM) și modele digitale de suprafață (DOM) în diferite modele. Toate geodatele și modelele digitale de teren cu o densitate ridicată a punctelor sunt bineînțeles predate gata de utilizare în conformitate cu cerințele proiectului dvs. pentru utilizare în GIS, CAD și sisteme de planificare.
Modele digitale de elevatie
Reprezentarea digitală a topografiei se numește model digital de elevare (DHM). Modelul digital de elevație este de obicei transferat ca o rețea de puncte obișnuită sau neregulată sub forma unui nor de puncte clasificat. Punctele individuale reprezintă valorile înălțimii (valoarea Z).
Puncte de cotă / Grid
Cea mai simplă variantă a modelului digital de teren sunt punctele de înălțime cu coordonate XYZ. Punctele de înălțime sunt transferate ca nori de puncte clasificate sau ca nori de puncte filtrate în funcție de punctele de la sol. Opțional, transferul are loc omogenizat ca o grilă punctuală.
curbe de nivel
Izolinele conectează puncte de aceeași înălțime și descriu un profil de înălțime. În raport cu hărțile topografice și datele geospațiale, acestea sunt denumite curbe de nivel.”
MODELE DE ELEVARE RASTER
Modelul de cota raster reprezintă geometria suprafeței terenului ca o imagine raster. Punctele individuale ale imaginii (pixeli) sunt dispuse într-o matrice și au o umplere uniformă a zonei (culoare sau valoare gri). Rezoluția este definită de dimensiunea pixelilor.
MODELE DIGITALE DE TEREN CU DENSITATE RIDICATĂ A PUNCTELOR – PE SCURT: DGM
Un model digital de teren (DTM) reprezintă suprafața reală a pământului ca puncte de înălțime sau de rețea (rețea de plasă / poligon / rețea triunghiulară). Se referă la înălțimile reale ale terenului. Baza este un nor de puncte clasificat, prin care DTM constă exclusiv din puncte de la sol. Sunt excluse din DTM înălțimile care rezultă din includerea clădirilor, sistemelor, vegetației (copacilor), vehiculelor sau acoperișurilor.
Retea la o retea poligonală (model mesh)
Structura modelelor digitale de teren diferă în ceea ce privește tipul de reprezentare, dispunere și rețea a punctelor de teren. Se face distincția între următoarele tipuri: rețele triunghiulare, rețele rețea sau rețele hibride. Atunci când se conectează la rețea, nu se ia în considerare inițial liniile de rupere. Liniile de rupere precise sunt de obicei definite înainte de împletire.
Retea triunghiulară
Cu triangulația, care este cel mai des utilizată în crearea DTM, punctele de teren sunt conectate între ele prin linii triunghiulare. Acest lucru creează o reprezentare precis neregulată, tridimensională a suprafeței.
Puncte de cotă / Grid
Când punctele de teren măsurate și standardizate sunt plasate într-o rețea, punctele de înălțime sunt aranjate ca o rețea (într-o rețea). Fiecare celulă a grilei are aceeași dimensiune și stochează înălțimea de la suprafață. Elementele distinctive ale terenului nu pot fi reproduse în detaliu la o rezoluție mică. În plus, aceste modele duc adesea la o cantitate inutilă de date în zone simple.
Curbe de nivel
Liniile de rupere sunt obiecte liniare care apar atunci când terenul se schimbă. Atunci când se creează modele de teren, linii de rupere sunt generate sau trasate manual pentru a reprezenta punctele proeminente și / sau relevante ale terenului, cum ar fi marginile terasamentului, marginile drumurilor, schimbările de înclinare sau colinele.
PROFILUL TERENULUI, PLANUL DE ÎNĂLtIME ȘI LINIILE DE PROFIL
Profilurile de teren sunt derivate din modele digitale de teren sau dintr-un nor de puncte. Un profil de teren, cunoscut și sub numele de plan de înălțime, este o secțiune liniară, verticală, îndoită sau curbată prin teren. Arată înălțimea de-a lungul liniei de profil ca o diagramă.