Scanare si modelare 3D teren, casa de vacanta

Proiecte recente

Date contact

Detaliile proiectului

Acest caz se concentrează pe metodologia 3D pentru producerea de date geografice precise, care pot fi utilizate pentru actualizarea sau regularizarea datelor cadastrale existente.

Obiectivul proiectului

Construirea unei case de vacanță

Client

Persoană fizică

Locație

Babana, jud. Arges

Data proiectului

12 Februarie 2018

Servicii

Scanare si modelare 3D teren din comuna Babana, jud. Arges pentru a se construi casa de vacanta.

Fuziunea tehnologiilor spațiale, cum ar fi scanarea 3D și apariția unor platforme accesibile pentru a procesa aceste tehnologii, a deschis noi oportunități pentru cartografierea și modelarea terenului si a limitelor cadastrale. Imaginile de înaltă rezoluție pot fi acum utilizate pentru a optimiza cantitatea de date colectate de pe teren și oferă o soluție mai eficientă și mai bogată pentru a defini zona studiata.

Achiziția de date

Această suprafață mică de teren 2700mp a necesitat o masuratoare 3D de 30 min. Pentru a asigura precizia de 1-4 cm am utilizat 4 puncte GPS RTK pentru post-procesare ulterioară și evaluarea erorilor.

Cantitatea și nivelul de detaliu al datelor pe care am reușit să-l achiziționăm in 30 min. a fost superbă și mult mai mare decât a fost vreodată posibil înainte de efectuarea măsurătorilor 3D.

Rezultate

Procesarea imaginilor a fost făcută folosind software de specialitate 3D. Punctele GPS determinate pe teren au fost utilizate pentru a genera un nor dens de puncte 3D georeferentiat in sistemul national de referinta „Stereo 70”.

Masuratoarea a fost efectuata în timpul iernii, iar rezoluția și calitatea rezultatelor au depășit cu mult cerințele clienților.

Au fost furnizate următoarele rezultate: un model de suprafață digitală (DSM), un model de teren digital (DTM) prin eliminarea obstacolelor supraterane, cum ar fi arborii, georeferențiat, în culori realiste, o hartă de înălțime, curbe de nivel cu echidistanta de 10cm si profiluri tranversale. Toate acestea s-au realizat folosind scanarea 3D. Toate datele au fost exportate in CAD pentru a fi folosite de biroul de arhitectura.