Scanare 3d fatade monument si fotogrametrie din drona

Proiecte recente

Date contact

Detaliile proiectului

Scanare 3d fatade, ridicare topografica in curtea plina de copaci precum si la strazile adiacente, scanare 3d in interiorul bisericii precum si la curte, fotogrametrie din drona, precum si cu aparatul foto la fatadele bisericii Sfanta Treime pentru proiect de restaurare

Obiectivul proiectului

Restaurarea bisericii Sfanta Treime

Client

Firma de arhitectură

Locație

Jud. Argeș

Data proiectului

28 Februarie 2023

Servicii

Clientul este firma de arhitectura careia i-a fost predata ridicarea topografica in format 3d, precum si ortofotoplanuri color ale fatadelor, planuri si sectiuni ale monumentului.

Achiziția de date

Achizitia datelor s-a facut cu scaner mobil Geoslam Horizon, drona Mavic 3 Enterprise precum si aparat de fotografiat
Achitia datelor la interiorul bisericii precum si in podul acesteia s-a facut cu scanerul mobil. Ulterior s-a scanat si curtea tot cu scanerul mobil pentru ca aceasta este plina de copaci. Pentru ortofotoplanurile bisericii cu exteriorul acesteia s-a folosit drona Mavic 3 Eneterprise, precum si aparatul foto in zonele cu multi copaci. Toata lucrarea in teren a durat trei ore.

Rezultate

Procesarea datelor s-a facut in cateva ore rezultand un model 3d al biserciii si al imprejurimilor, ortofotoplanuri color ale fatadelor in format .tiff, nor de puncte 3d, pe care le-am procesat in software 3d specializat si software cad.