Modernizarea Căminului studentesc și construirea unui Bazin Olimpic acoperit la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Craiova

Proiecte recente

Date contact

Detaliile proiectului

În cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport din Craiova, am avut privilegiul de a contribui la un proiect amplu care vizează modernizarea căminului studentesc existent și construirea unui bazin olimpic acoperit. Ca specialist în fotogrametrie și scanare 3D, am fost implicat în realizarea unor componente cruciale ale acestui proiect, aducând un aport semnificativ în obținerea datelor esențiale pentru planificarea și dezvoltarea infrastructurii.

Obiectivul proiectului

Modernizarea Căminului studentesc și construirea unui Bazin Olimpic acoperit

Client

Firma de arhitectură

Locație

Facultatea de Educație Fizică și Sport din Craiova

Data proiectului

Octombrie 2023

Servicii

Evaluarea și modernizarea Căminului studentesc

Proiectul a început cu o evaluare detaliată a căminului studentesc, unde am aplicat tehnologia avansată de scanare 3D. Prin intermediul unui scanner mobil și a dronelor RTK, am creat un nor de puncte georeferențiat, furnizând date esențiale pentru planificarea modernizării și pentru a asigura un mediu de viață optim pentru studenți.

Construirea unui Bazin Olimpic acoperit

Participarea noastră s-a extins și la construirea bazinului olimpic acoperit. Prin intermediul tehnologiei de scanare 3D și a dronelor RTK, am obținut date precise pentru planificarea și construcția facilității. Acest demers a contribuit la asigurarea optimă a terenului și la crearea unui spațiu adecvat pentru pregătirea sportivilor.

Livrabile pentru Modernizarea Căminului Studentesc

  1. Model 3D Detaliat al Căminului Studentesc

Prin tehnologia de scanare 3D, am contribuit la dezvoltarea unui model tridimensional detaliat al căminului studentesc, evidențiind zonele ce necesită modernizare și optimizare.

  1. Planuri și Secțiuni Detaliate

Datele obținute au fost utilizate pentru a elabora planuri și secțiuni detaliate, oferind o viziune clară asupra modificărilor propuse și asigurând eficiența proiectului.

  1. Ortofotoplan pentru Infrastructură

Prin fotogrametrie, am realizat un ortofotoplan detaliat pentru infrastructura căminului studentesc, furnizând informații precise pentru planificarea modernizării.

Livrabile pentru Construirea Bazinului Olimpic Acoperit

  1. Nor de Puncte Color și Mesh al Terenului

Folosind tehnologia de scanare 3D și drona RTK, am contribuit la generarea unui nor de puncte color și a unui mesh detaliat al terenului, asigurând o fundație solidă pentru construcția bazinului olimpic.

  1. Ortofotoplan pentru Construcție

Prin intermediul fotogrametriei, am dezvoltat un ortofotoplan detaliat pentru zona de construcție a bazinului olimpic, facilitând planificarea și coordonarea eficientă a lucrărilor.

  1. Ridicare Topografică 3D cu Curbe de Nivel

Informațiile obținute au fost utilizate pentru a crea o ridicare topografică 3D, incluzând curbe de nivel, asigurând un teren optim pentru construcția bazinului olimpic.

Colaborarea noastră în cadrul acestui proiect complex a permis avansarea modernizării căminului studentesc și construirea bazinului olimpic acoperit. Aceste livrabile nu doar reflectă stadiul actual al proiectului, ci și subliniază importanța contribuției noastre la dezvoltarea infrastructurii academice și sportive. Prin specializarea în fotogrametrie și scanare 3D, ne-am implicat în crearea unei baze solide pentru viitorul educației fizice și sportului la Facultatea din Craiova.

Achiziția de date

Achizitia datelor s-a facut cu scaner mobil Geoslam Horizon, drona Mavic 3 Enterprise si GPS RTK Geomax Zenith