Motive pentru care scanerele portabile și mobile ar trebui să se afle în fluxurile de lucru pentru constructii

Articole recente

Date contact

Scanerele portabile sunt construite pentru utilizare, portabilitate și viteză și utilizează lidar de localizare și cartografiere simultană (SLAM) pentru a scana în timp ce sunt ținute și umblate în jurul unui șantier. Există câteva avantaje clare pe care scanarea manuală le poate aduce construcției, care pot spori rentabilitatea scanării 3D și mai mare.

PUTETI SCANA CÂT DE REPEDE PUTETI MERGE.

Scanerele tradiționale pe bază de trepied necesită un flux de lucru de oprire și pornire care implică alternarea perioadelor de configurare, scanare, eliminare și transport în următoarea poziție de scanare. Pe lângă faptul că este obositor, timpul necesar între fiecare punct de scanare este timpul care ar putea fi petrecut făcând alte lucrări pe un șantier.
În loc să petreacă majoritatea timpului fără a efectua scanări, scanerele portabile SLAM permit lucrătorilor să scaneze continuu în timp ce merg. Mersul în timp ce scanați este un economisitor de timp evident, dar poate oferi chiar și o sarcină de scanare mai puțin plictisitoare și mai confortabilă, făcând din asta ceva ce angajații doresc să facă, mai degrabă decât să se teamă.

OBTINETI MAI MULTE INFORMATII ÎN TIMP MULT MAI SCURT

Fluxul de lucru cu lidarul portabil la un complex de cladiri, de exemplu, este de cateva ori mai rapid decat scanarea clasica statica (pe trepied) și, de asemenea, nu este nevoie decat de un singur utilizator. La compararea costurilor, scanerul portabil va ieși de asemenea mai puțin costisitor.

FACETI FOTOGRAFII ȘI NORI DE PUNCTE ÎMPREUNĂ

Unele scanere lidar portabile includ o cameră încorporată pentru a capta simultan imagini color în timp ce are loc o scanare. Acest lucru salvează pasul de a captura imagini separat cu o cameră externă și nu necesită timp suplimentar.
Rezultatul final al unei scanari 3D este un nor de puncte colorat – o îmbinare a punctelor lidar și a imaginii color. Imaginile sunt, de asemenea, disponibile pentru vizualizare pe cont propriu, pentru a ajuta la identificarea și modelarea elementelor din captură sau pur și simplu ca o modalitate rapidă de a privi înapoi la o anumită locație.

INTRATI ÎN SPATII MAI MICI

Pe un șantier, este puțin probabil ca șantierul să fie întotdeauna larg deschis și să aibă spații necomplicate care trebuie capturate. Ceea ce este mai probabil este că antreprenorii constată că accesează structuri complexe, spații înguste sau alte geometrii care ar interzice sau inhiba utilizarea platformelor tradiționale de scanare. În loc să omiteți acele spații mici și complexe, scanarea mobila permite o captură mai completă a unui șantier.
Cu un scaner portabil, amprenta este mult mai mică, ceea ce îi permite să se potrivească acolo unde alții nu pot. Stâlpul lung al scanerului portabil poate fi folosit chiar și pentru a scana în locuri în care o persoană de dimensiuni mari ar putea să nu se poată strecura.
Nu este necesară aprobarea autoritatii aeronautice
În timp ce dronele devin din ce în ce mai utile în construcții, ele nu sunt întotdeauna cele mai potrivite pentru anumite șantiere. În timp ce dronele sunt excelente pentru vizualizări în aer liber, poate fi dificil să le desfășurați cu succes și în siguranță în interior. Combinată cu reglementările în continuă schimbare a dronelor, utilizarea dronelor în construcții nu este adesea de preferat. Cu toate acestea, adăugarea unui scaner portabil la setul de instrumente poate compensa mai mult decât locurile în care dronele nu pot merge și nimeni nu are nevoie de aprobarea autoritatii aeronautice.

Oameni în cale? Nici o problema!

Locurile de muncă în construcții sunt active, iar oamenii se deplasează dintr-o zonă în alta în funcție de sarcinile pe care le au pentru ziua respectivă. Așteptarea ca o anumită secțiune să devină goală pentru scanare sau scanarea după ore (cu angajații care acumulează ore suplimentare) poate fi costisitoare. Chiar și solicitarea unui grup de oameni să părăsească o zonă este perturbatoare și poate încetini progresul. Cu toate acestea, scanerele portabile pot lucra în jurul oamenilor și totuși pot capta date bune. Pe măsură ce scanați, dacă oamenii sunt relativ nemișcați timp de un minut sau două pe măsură ce treceți, dispozitivul va capta în continuare scena completă.

PUNETI PE ORICINE SA SCANEZE CU UN ANTRENAMENT MINIM

Efectuarea unei scanări cu un scaner portabil are o curbă de învățare mult mai redusă decât un scaner tradițional și necesită mult mai puțină pregătire și expertiză pentru a opera. Acest lucru poate permite ca sarcina de scanare a unui șantier să fie distribuită lucrătorilor disponibili, mai degrabă decât retrogradată unui singur expert la fața locului.
Un flux de lucru de bază implică pornirea scanerului, introducerea într-un toc sau ham, și apoi mersul în jurul activului sau al șantierului. Afișajul tabletei atașat poate fi folosit pentru a opri scanarea după finalizarea traseului, iar apoi scanerul va procesa datele. Afișajele atașate oferă chiar feedback pe măsură ce scanarea este capturată, astfel încât oricine utilizează scanerul poate capta scanări profesionale.