Scanare si modelare 3D teren, documentatie P.U.Z.

Proiecte recente

Date contact

Detaliile proiectului

Acest caz se concentrează pe metodologia 3D pentru producerea de date geografice precise, pentru documentatia de PUZ care sta la baza obtinerii Autorizatiei de construire al unui azil pentru batrani.

Obiectivul proiectului

Obtinerea autorizatiei de construire al unui azil pentru batrani.

Client

Persoană fizică

Locație

Budeasa, jud. Arges

Data proiectului

11 Aprilie 2019

Servicii

Scanare si modelare 3D teren din comuna Budeasa, jud. Arges pentru documentatie P.U.Z.

Achiziția de date

Această suprafață mică de teren 4500mp a necesitat o masuratoare 3D de 20 min. Pentru a asigura precizia de 1-4 cm am utilizat 6 puncte GPS RTK pentru post-procesare ulterioară și evaluarea erorilor.

Rezultate

Procesarea imaginilor a fost făcută folosind software de specialitate 3D. Punctele GPS determinate pe teren au fost utilizate pentru a genera un nor dens de puncte 3D georeferentiat in sistemul national de referinta „Stereo 70”.

Masuratoarea a fost efectuata primavara, iar rezoluția și calitatea rezultatelor au depășit cu mult cerințele clienților.

Au fost furnizate următoarele rezultate: un model de suprafață digitală (DSM), un model de teren digital (DTM) prin eliminarea obstacolelor supraterane, cum ar fi arborii, georeferențiat, în culori realiste, o hartă de înălțime, curbe de nivel cu echidistanta de 10cm si profiluri tranversale. Toate acestea s-au realizat folosind scanarea 3D. Toate datele au fost exportate in ARCHICAD pentru a fi folosite de biroul de arhitectura.