oct 2023-Modernizarea unui spațiu de evenimente din zona rurala: O resursă pentru comunitate
Detalii proiect
Cu scopul de a transforma un spațiu de evenimente dintr-o zonă rurală într-un centru vibrant al comunității, s-a demarat un proiect amplu de modernizare. Acest efort vizează aducerea tehnologiilor avansate într-un cadru rural, pentru a oferi un spațiu multifuncțional și eficient pentru evenimentele comunității.

Adaptare la Identitatea Rurală

Spațiul de evenimente, situat în mijlocul naturii și al peisajelor pitorești, a fost supus unui proces meticulos de scanare 3D. Utilizând un scanner mobil, am creat un nor de puncte georeferențiat, asigurând astfel precizie în cadrul sistemului național de coordonate.

Datele de Scanare și Integrare Armonioasă

Cu ajutorul dronei RTK, am generat un nor de puncte color pentru a evidenția frumusețea spațiului și detaliile arhitecturale. Integrarea acestor date în sistemul național de referință a fost realizată cu GPS-ul RTK, asigurând coerența și exactitatea informațiilor.

Livrabile pentru Revitalizarea Spațiului de Evenimente

 1. Model 3D Detaliat

  Am creat un model 3D detaliat al spațiului de evenimente și ale împrejurimilor, oferind o perspectivă tridimensională amplă asupra potențialului de transformare.

 2. Planuri și Secțiuni Detaliate

  Datele scanate au stat la baza planurilor și secțiunilor detaliate, susținând procesul de proiectare și modernizare a spațiului pentru a îndeplini nevoile evenimentelor comunitare.

 3. Ortofotoplanuri Ale Exteriorului

  Ortofotoplanurile precise ale exteriorului evidențiază transformările aduse spațiului, oferind o viziune clară asupra proiectului de modernizare.

 4. Fișier Mesh pentru Integrare în Platforme de Proiectare

  Un fișier mesh adaptat a fost furnizat pentru o integrare facilă în platforme de proiectare, facilitând ajustările și adăugările ulterioare.

 5. Ridicare Topografică 3D

  Informațiile obținute au fost utilizate pentru a crea o ridicare topografică 3D, incluzând curbele de nivel, oferind astfel o bază solidă pentru planificarea modernizării în armonie cu peisajul rural.

Concluzie

Aceste livrabile nu doar reflectă starea actuală a spațiului de evenimente, ci și subliniază angajamentul față de dezvoltarea comunității rurale prin intermediul unui spațiu multifuncțional revitalizat. Prin aplicarea tehnologiilor avansate, ne propunem să contribuim la crearea unui centru comunitar dinamic, adaptat la specificul rural și pregătit să găzduiască evenimente care să aducă membrii comunității mai aproape unii de alții și să promoveze identitatea locală. Modernizarea spațiului de evenimente reprezintă nu doar o îmbunătățire fizică, ci și o investiție în viața socială și culturală a comunității rurale.

Client
Firma de arhitectura
Data
oct 2023
Achizitia de date
Achizitia datelor s-a facut cu scaner mobil Geoslam Horizon, drona Mavic 3 Enterprise si GPS RTK Geomax Zenith