mai 2023-Scanare 3d pentru reconditionare scoala din Milcovu
https://youtube.com/shorts/DNs29merMbk
Detalii proiect

Într-un efort de a aduce tehnologiile moderne în mediul rural și de a îmbunătăți infrastructura școlară, s-a implementat un proiect inovator de modernizare a unei școli tradiționale. Acest proces a inclus scanarea 3D a clădirii și a împrejurimilor sale, utilizând un scanner mobil, cu rezultatul unui nor de puncte georeferențiat în sistemul național de coordonate.
Datele de Scanare și Georeferențiere
Pentru a asigura precizie maximă, am efectuat un zbor cu drona RTK, generând astfel un nor de puncte color pentru exterior și zonele învecinate ale școlii. Integrarea acestor date în sistemul național de referință s-a realizat prin intermediul unui GPS RTK, garantând astfel exactitatea informațiilor.
Livrabile pentru Îmbunătățirea Infrastructurii Școlare
Model 3D Detaliat
Am extras un model 3D detaliat al școlii și ale împrejurimilor, oferind o perspectivă tridimensională cuprinzătoare a întregii infrastructuri.
Planuri și Secțiuni Detaliate
Datele scanate au permis generarea unor planuri și secțiuni detaliate ale clădirii, facilitând procesul de evaluare și modernizare a spațiilor școlare.
Ortofotoplanuri ale Fațadelor
Am creat ortofotoplanuri precise ale fațadelor, evidențiind caracteristicile arhitecturale și furnizând informații importante pentru proiectul de modernizare.
Fișier Mesh pentru Integrare în Platforme Precum Archicad sau Revit
Am furnizat un fișier mesh adaptat pentru integrarea ușoară în platforme de proiectare, cum ar fi Archicad sau Revit.
Ridicare Topografică 3D
Datele obținute au fost folosite pentru a genera o ridicare topografică 3D, includând curbe de nivel, oferind astfel informații esențiale pentru proiectul de modernizare și dezvoltare a școlii.
Concluzie
Aceste livrabile nu doar documentează starea actuală a școlii, ci și oferă o bază solidă pentru proiectul de modernizare, contribuind la îmbunătățirea infrastructurii școlare în mediul rural. Prin aplicarea tehnologiilor avansate, ne propunem să facilităm procesul de modernizare a școlilor și să contribuim la crearea unui mediu educațional mai eficient și sustenabil în comunitățile rurale.

Client

Firma de arhitectura

Data

mai 2023

Achizitia de date
Achizitia datelor s-a facut cu scaner mobil Geoslam Horizon, drona Mavic 3 Enterprise si GPS RTK Geomax Zenith