iulie-2023-Prezentare a Casei Bobancu din Pitești, prin scanare 3D și fotogrametrie
Detalii proiect

Casa Bobancu, o clădire istorică situată pe strada 1 Mai din Pitești, România, a fost recent supusă unui proces de scanare 3D pentru a crea un model detaliat al structurii sale. Acest proces a implicat crearea unui model 3D al casei, precum și ortofotoplanuri color ale fațadelor. Aceste date au stat la baza întocmirii releveului detaliat al fațadelor și planurilor, precum și a secțiunilor casei.

Modelul 3D și ortofotoplanurile color ale fațadelor oferă o reprezentare vizuală precisă a casei, permițându-ne să vedem detaliile arhitecturale unice ale acesteia. Acestea includ elementele florale din exteriorul casei, precum și stilul distinct al vilelor de munte românești, cu influențe elvețiene și austriece.

Releveul detaliat al fațadelor și planurilor, împreună cu secțiunile casei, oferă o înțelegere profundă a structurii și designului casei. Acestea sunt esențiale pentru începerea proiectării pentru restaurarea casei, asigurându-se că orice modificări sau îmbunătățiri păstrează integritatea și stilul original al casei.

Prin utilizarea tehnologiei moderne de scanare 3D și crearea acestor resurse detaliate, suntem în măsură să ne asigurăm că Casa Bobancu este restaurată cu respect pentru istoria și designul său unic. Acest proces ne permite să păstrăm și să celebrăm patrimoniul cultural al Piteștiului, asigurându-ne că Casa Bobancu va continua să fie o parte valoroasă a comunității pentru generațiile viitoare.