Relevee si planuri fatade din scanare 3d si fotogrametrie pentru locuinta din Campulung

Proiecte recente

Date contact

Detaliile proiectului

În era digitală, tehnologiile moderne permit modernizarea eficientă a locuințelor pentru a corespunde standardelor contemporane de confort și funcționalitate. Un proiect inovator a implicat scanarea 3D a unei locuințe atât la interior, cât și la exterior, folosind un scanner mobil. Rezultatul? Un nor de puncte georeferențiat în sistemul național de coordonate.

Obiectivul proiectului

Modernizare locuință

Client

Firma de arhitectura

Locație

Câmpulung, Jud. Argeș

Data proiectului

26 Februarie 2023

Servicii

Datele de Scanare și Georeferențiere

Pentru a asigura precizie maximă, am realizat un zbor cu drona RTK, generând astfel un nor de puncte color pentru exterior și zonele învecinate. Integrarea în sistemul național de referință s-a realizat cu ajutorul unui GPS RTK, garantând exactitatea datelor.
Livrabile pentru Firma de Arhitectură
Model 3D Detaliat
Am extras un model 3D al casei și ale împrejurimilor, oferind o perspectivă tridimensională completă.
Planuri și Secțiuni Detaliate
Datele scanate au permis generarea unor planuri și secțiuni detaliate ale clădirii, oferind un suport solid pentru procesul de proiectare.
Ortofotoplanuri ale Fațadelor
Am creat ortofotoplanuri precise ale fațadelor, evidențiind caracteristicile arhitecturale și permitând o analiză detaliată.
Fișier Mesh pentru Arhitectură și Revit
Pentru o integrare ușoară în procesul de proiectare, am furnizat un fișier mesh compatibil cu platforme precum Archicad sau Revit.
Ridicare Topografică 3D
Datele au fost utilizate pentru a genera o ridicare topografică, includând curbe de nivel, oferind astfel informații esențiale pentru proiectul de modernizare.

Achiziția de date

Achizitia datelor s-a facut cu scaner mobil Geoslam Horizon, drona Mavic 3 Enterprise si GPS RTK Geomax Zenith