Modernizarea unui dispensar rural in Coteana cu ajutorul scanarii 3d

Proiecte recente

Date contact

Detaliile proiectului

În dorința de a îmbunătăți serviciile de sănătate în zonele rurale, s-a inițiat un proiect de modernizare a unui dispensar local. Acest demers a inclus scanarea 3D a clădirii și a împrejurimilor sale folosind un scanner mobil, rezultând într-un nor de puncte georeferențiat în sistemul național de coordonate.

Obiectivul proiectului

Modernizarea unui dispensar rural

Client

Firma de arhitectura

Locație

Com. Coteana, Jud. Olt

Data proiectului

20 Iulie 2023

Servicii

Scanare 3d

Datele de Scanare și Georeferențiere

Pentru asigurarea preciziei maxime, am efectuat un zbor cu drona RTK, generând astfel un nor de puncte color pentru exteriorul dispensarului și zonele înconjurătoare. Integrarea acestor date în sistemul național de referință s-a realizat cu ajutorul unui GPS RTK, garantând exactitatea informațiilor.

Livrabile pentru Modernizarea Unității de Sănătate

  1. Model 3D DetaliatAm creat un model 3D detaliat al dispensarului și al împrejurimilor, oferind o perspectivă tridimensională exhaustivă a facilității.
  2. Planuri și Secțiuni DetaliateDatele scanate au servit la generarea unor planuri și secțiuni detaliate ale clădirii, facilitând astfel procesul de evaluare și modernizare a spațiilor medicale.
  3. Ortofotoplanuri ale FațadelorAm dezvoltat ortofotoplanuri precise ale fațadelor, evidențiind detaliile arhitecturale și furnizând informații valoroase pentru proiectul de modernizare.
  4. Fișier Mesh pentru Integrare în Platforme Precum Archicad sau RevitUn fișier mesh adaptat a fost furnizat pentru a facilita integrarea ușoară în platforme de proiectare, precum Archicad sau Revit.
  5. Ridicare Topografică 3DDatele obținute au fost utilizate pentru a realiza o ridicare topografică 3D, inclusiv curbe de nivel, oferind astfel informații cruciale pentru proiectul de modernizare și optimizare a unității de sănătate.

Aceste livrabile nu doar documentează starea curentă a dispensarului, ci și furnizează o bază solidă pentru proiectul de modernizare, contribuind la îmbunătățirea serviciilor de sănătate în mediul rural. Prin utilizarea tehnologiilor avansate, ne propunem să sprijinim dezvoltarea infrastructurii medicale în comunitățile rurale, asigurând accesul la servicii de sănătate de calitate.

Achiziția de date

Achizitia datelor s-a facut cu scaner mobil Geoslam Horizon, drona Mavic 3 Enterprise si GPS RTK Geomax Zenith